perjantai 23. syyskuuta 2011

Pykäpistoja ja päänvaivaa

Nämä kaksi "Made in Greece-villapeittoa" olemme saaneet joskus kauan aikaa sitten joululahjaksi.  Ei  koskaan tykättyt niistä. Jotenkin ne oli aivan liian pieniä, ei niihin voinut kunnolla kääriytyä, aina jalat roikkui paljaana tai selkää paleli.

 Leikkasin ne paloiksi ( olisi pitänyt olla sapluuna ). Suunnittelin liittäväni  ne yhteen virkkaamalla. Mikään koukku ei kuitenkaan mennyt paksusta huovasta läpi. Yritin neulalla. Aivan liian hidasta.
 Oikein ohuella koukulla onnistuin virkkaamaan paloihin reunuksen.
Nyt en sitten ymmärrä, kuinka saisin nuo kaikki vinot ja lerputtavat palat sovinnolla yhteen.

Jaa pykäpistoja, sanoi Pappa.

2 kommenttia:

  1. Virkkaamalla kiinteääsilmukkaa! Yhdistä siten. Jos et kaihda työtä, niin virkkaa jokaisen palan ympärille vielä kiinteäsilmukkakerros ja sitten alat yhdistellä. Yhdistä ensin vaikka 4 palaa ja taas 4 palaa ja sitten nämä 4:t palat toisiinsa leveyssuunnasa! Virkkaat palat vaikka leveyssuunnassa yhteen ja lopuksi virkkaat pitkät rivistöt toisiinsa ja lopuksi yhtenäinen viimeinen ketjusilmukkakerros.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta. Näin olen yrittänyt tehdä, mutta ongelmana on palojen koko ja vinot reunat. Yritän sovitella paloja toisiinsa niinkuin muinaiset kivimuurin rakentajat, pieni lisäsuikale sinne,kolmio tänne jne. ja kiinteillä silmukoilla yhteen.Kyllä siitä jotakin syntyy, jonkun ajan päästä ainakin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...